Geleide Meditatie Top 5 + Tips

Geschreven door: Nick de Waard

In deze blog ga ik je mijn top 5 geleide meditaties delen én ik ga je ook tips meegeven hoe meditatie gemakkelijker en leuker wordt.

Misschien ben je net begonnen met mediteren, of mediteer je al langer. Het is je vast al wel bekend dat mediteren, zowel geleide meditatie als zelfstandig mediteren, vele voordelen heeft. Meditatie verlaagt namelijk je werkstress. Je ervaart minder angst. Meditatie helpt ook om beter te slapen. Het verlicht je depressie. Je kunt je minder eenzaam voelen. En je ontwikkelt meer liefde voor jezelf. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Nu zijn er verschillende vormen van meditatie die je kunt beoefenen. In deze blog gaan we ons specifiek focussen op geleide meditaties.

Tips voor een prettigere geleide meditatie

Oké, je wilt beginnen met een (eerste) geleide meditatie. Je gaat zitten, je sluit je ogen en denkt: “Let the magic begin!”. Maar dan begint het proces. En dat kan soms een alles behalve ontspannen proces zijn, maar ik ga je uitleggen hoe dit uiteindelijk wél een ontspannen proces wordt.

Ik ga je in grove lijnen vertellen wat er tijdens meditatie gebeurt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Deze bevindingen heb ik ontdekt op basis van mijn eigen dagelijkse meditatiepractise en die van de klanten die ik begeleid.

Wat gebeurt er zodra we beginnen met een begeleide meditatie?

  • Zodra we stil zitten met ons ogen dicht, begint ons lichaam gelijk in de ‘helingmodus’ te gaan. Dit betekent dat ons lichaam de ruimte krijgt om zichzelf op te schonen. Het krijgt de ruimte om emoties en prikkels te verwerken. Dit kunnen wij vervolgens waarnemen als een ‘wilde mind’ met ‘veel gedachtes’.
  • Het is de bedoeling dat we daar niet tegen gaan vechten. Zodra we er tegen gaan vechten, we oordelen dat dit ‘fout’ is, wordt de sensatie alleen maar erger. We willen ervoor zorgen dat we ons ontspannen blijven focussen op de meditatie. Focus je op je ademhaling en geef jezelf de tijd. Je lichaam heeft de ruimte nodig om alles te verwerken, daarna komt de ontspanning.
  • Zodra we door de ‘helingmodus’ zijn gegaan, kunnen we delen van ontspanning gaan ervaren. Maar daar is soms tijd voor nodig. Soms kun je meditaties ervaren wat heel prettig is en soms heb je meditaties die alleen bestaan uit de ‘helingmodus’. Maar wees je er bewust van: elke meditatie is een goede meditatie.
  • Om de voordelen van meditatie te ervaren is het natuurlijk van belangrijk dat we meditatie volhouden. Hoe meer we mediteren en hoe langer we mediteren. Hoe meer we de voordelen gaan ervaren zoals ik aan het begin van deze blog schreef.
  • Wil je graag meer hulp bij je meditatiepractise? Dan kan ik je waarschijnlijk helpen. Je kunt altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen via ons contactformulier. Dit gesprek kan op locatie of online plaatsvinden.

Mijn top 5 geleide meditaties

Bij een geleide meditatie focus jij je aandacht op mijn stem en ik neem je vervolgens mij op een meditatieve reis. Mijn meditaties zijn praktisch en spiritueel. Ik wil je graag mijn top 5 geleide meditaties met je delen.

1. Geleide Oceaan Visualisatie

In deze geleide meditatie neem ik je mee op een reis door een prachtige tropisch paradijs. We gaan wonderschone grotten bekijken, gekleurde vogels en nemen een duik in het warme water van de oceaan. Laat je meenemen op deze geleide visualisatie meditatie.

hoe lang duurt een burn-out

2. Geleide Emoties Loslaten Meditatie

Deze geleide meditatie stelt je in staat om je emoties waar te nemen en los te laten. Hoe bewuster we worden van onze emoties, hoe stiller we van binnen kunnen zijn. Onze emoties nemen vaak onbewust de overhand waardoor ons leven als een rollercoaster kan voelen. Met deze meditatie leer je hoe je het beste kunt omgaan met emoties.

geleide meditatie emoties loslaten

3. Geleide Bodyscan Meditatie

Met deze geleide bodyscan meditatie gaan we weer heel bewust landen in ons lichaam. Als we het gevoel hebben dat we veel in ons hoofd zitten, betekent dit dat we niet geaard zijn in ons lichaam. Ons bewustzijn zit letterlijk in ons hoofd. Met deze bodyscan meditatie maak je weer heel bewust verbinding met je lichaam.

Geleide bodyscan meditatie

4. Geleide Astrale Projectie Meditatie

In deze geleide meditatie neem ik je mee op een reis waarin je weer verbinding gaat maken met je Astrale Lichaam. Het astrale lichaam wordt ook wel het energetische lichaam genoemd en bestaat uit een hele fijne energie. Deze energie kunnen we niet waarnemen met onze fysieke zintuigen, maar wel als we in meditatie zitten.

5. Geleide Dankbaarheid Meditatie

Deze geleide meditatie stelt je in staan om meer dankbaarheid te voelen. Onze mind wilt vaak alle negatieve aspecten benadrukken, terwijl er ook zoveel is om dankbaar voor te zijn. In deze meditatie neem ik je mee op een dankbare reis.

Geleide bodyscan meditatie

Ontvang meer geleide meditaties

Ben je enthousiast en wil je graag meer geleide meditaties ontvangen mét begeleiding? Dat is namelijk mogelijk! Met mijn meditatie cursus ontvang je wekelijks 3 geleide meditaties waarvan één keer een live meditatie is op maandagavond.

Het unieke van dit pakket is dat je ook vragen kunt stellen en je ervaringen kunt delen. Ik zal je dan met alle liefde graag te woord staan.

Leuk om kennis te maken!
Ik ben Nick de Waard, eigenaar van Nickdewaard.nl.

Ik help mensen met stress-, paniek- en burn-outklachten middels de Gouden Driehoek Methode.

Zelf heb ik jarenlang in een burn-out gezeten en last van angstklachten gehad. Gelukkig heb ik dankzij jarenlang veel zelfstudie, leren en vallen en opstaan kunnen herstellen. Alles wat ik geleerd heb, en nog leer, pas ik nu allemaal toe in mijn coaching en Stress & Angst Vrij Programma.

- Nick de Waard
Angst, stress en burn-out specialist en gediplomeerd Meditatieleraar

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.