Het volgen van je hart is óók hartverscheurend

Geschreven door: Irene Snoeck (gastblogger)

Je hart volgen is een bijzonder proces want het brengt je weer in contact met jezelf. Iets kostbaarders dan dat bestaat niet in het leven. Het volgen van je hart brengt je vrijheid, wijsheid en geluk. Het voelt dan ook heel fijn om je hart te volgen en aan de slag te gaan met je dromen, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Maar wist je dat er ook een positieve schaduwkant aan het volgen van je hart zit? En dat die positieve schaduwkant voor velen een reden is om toch weer terug te gaan naar hun ‘veilige’ levenspatronen? En op die manier niet dichter tot zichzelf komen en dus een fijner leven?

Als ze nu maar eens wisten dat dit bij het proces van je hart volgen hoort… dan zouden ze de moed vinden om door te gaan met hun proces. Misschien overkomt jou dit onbewust ook wel!

Als we namelijk in het proces zijn van ons hart volgen stappen we uit oude patronen. Maar dit lukt niet zonder slag of stoot. Die oude patronen zijn er immers al een lange tijd voor een reden – en daar hebben we zelf onbewust keer op keer voor gekozen – omdat ze ons veiligheid, comfortabelheid en rust boden.

Op een gegeven moment komen we tot de ontdekking dat die patronen niet meer dienend zijn en dus zijn we er klaar voor om ervan bevrijd te worden.

We komen erachter dat de oude patronen gebaseerd zijn op trauma, valse overtuigingen en concepten en we horen onze intuïtie en hart al springen van blijdschap om de volgende groei door te maken!

Maar dan komt het pittige stuk: gaandeweg het leren luisteren naar je hart kom je plotseling in een proces terecht dat verwarrend, beangstigend en confronterend is. En dat is niet zo gek als je bezig bent met oude patronen op te ruimen en nieuwe dingen aan te leren!

Dit is dan dus het moment dat mensen toch weer snel terug gaan in hun oude vertrouwde routine.

En dat is super zonde! Want wat er gebeurt is dat je als het ware wordt opgeschud, de puzzelstukjes worden uit elkaar gehaald, je muren worden afgebroken en het stof wordt opgeblazen om het daadwerkelijk mogelijk te maken om in je nieuwe leven te kunnen stappen.

Je krijgt een upgrade naar een nieuw niveau, naar een hogere frequentie, naar een nieuwe blik op het leven en daaruit voortvloeiend ook een nieuw leven.

hoe lang duurt een burn-out

Het leven helpt je altijd om door deze fase heen te komen als we de moed hebben om erdoorheen te gaan. Het leven helpt je in de vorm van de juiste mensen om je heen óf het juiste boek dat exact op het juiste moment komt om jou het inzicht te geven die je nodig hebt.

Als we eenmaal door het het gehele proces heen zijn voelen we ons wijzer, lichter en vrijer en ervaren we de bevestiging die ons hart vooraf al aangaf: “dit is de juiste route, toe maar, neem die stap maar.”

En nu kunnen we de vruchten plukken van onze moedige stappen. Het mooie is; voordat je het weet dient zich alweer een volgend thema aan waarin je nog dieper mag groeien richting jezelf.

Je hart volgen is dus niet altijd even comfortabel als het van de buitenkant lijkt. Het eindresultaat ziet er aantrekkelijk uit, maar daar is hard voor gewerkt!

Wees dus trots op elke stap die je durft te zetten uit je comfort-zone en besef je dat de pijn een zegen is!

“You have to keep breaking your heart until it opens.” – Rumi

Als je graag hulp wilt bij jouw persoonlijke groei, neem dan gerust contact op via het contactformulier op onze site.

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.