Keuzes maken: hoe moet dat?

Geschreven door: Irene Snoeck (gastblogger)

Keuzes maken doen we veel in het leven, eigenlijk elk moment van de dag. het zou een super goed vak kunnen zijn op school, maar helaas. We moeten het toch echt zelf uitvogelen en dat kan knap lastig zijn. Zeker als je allemaal geluiden van buitenaf hoort en je tegelijkertijd je eigen geluid maar moeilijk kunt horen.

Toen ik begon op het spirituele pad leerde ik van een wijze man twee termen: rust & energie. Hij zei mij dan ook altijd; doe hetgeen dat je rust EN energie geeft. Geen van beide mogen missen in je keuze.

Nu vele jaren verder, heeft deze methode de test van het leven doorstaan. Het is echt waar dat als we rust en energie volgen, we het juiste doen, altijd. Het lastige aan het volgen van deze methode is dat we vaak weinig vertrouwen hebben.

Waarin hebben we dan weinig vertrouwen? Nou, In ons Hart, in onszelf en het Leven. We voelen vaak wel aan wat het beste is, maar we overschaduwen deze pure signalen en wijsheid met concepten en angsten.

We denken zoiets als; “dat kan niet, want dat is te gemakkelijk. Dat is niet juist want er valt geen geld in te verdienen. Dat is voor mij niet mogelijk, want ik heb dit en dit.”

Een eindeloze reeks van “kan NIET” komt voorbij in ons hoofd. Maar weet je? “Kan NIET” is van de Mind. Alle zinnetjes die je in jezelf hoort met het woord NIET erin, is vals. “Kan NIET” heeft niks te maken met Waarheid en je Ziel, het heeft niks te maken met de eindeloze mogelijkheden en oplossingen die het Leven te bieden heeft.

Kan WEL is van de ziel. En alles dat voelt als vrijheid, liefde, warmte, energie, rust en vrede is van je Ziel, Hart of Zielsweten,

Maar ja, ga daar maar eens voor kiezen. Dat is eng. Want als je voor het punt staat om voor je Hart te kiezen, voor iets dat je wilt en goed voelt, kies je automatisch voor verandering. Voor iets nieuws en voor het onbekende. En dat vind de Mind niet zo leuk.

Die probeert je altijd te “beschermen” door niet het onbekende in te gaan want straks heb je geen geld, vrienden, status of veiligheid. Eigenlijk als je heel diep kijkt is de Mind bang voor de dood. Dood van zichzelf. Dood van het ego.

Maar in feite is elk pure verlangen een uitnodiging van je Ziel en Leven om verder te groeien. Het Leven houdt van groei en dus zal het je ondersteunen. Maar het is wel eventjes een drempel waar we overheen moeten en dus vergt het moed om te kiezen voor je Hart. Die wijze man waar ik het net over had zei ook altijd; achter elke angst zit een deur. En achter die deur zitten nieuwe inzichten en weer een beetje meer vrijheid en liefde.

En zo zag ik het ook in mijn eigen leven. Als ik elke angst in mij aankeek, zat daar altijd een deur achter met antwoorden, inzichten en dus een vrijer en blijer leven. maar dan moest ik wel eerst die angst aankijken.

Ik moest leren vertrouwen op dat als ik in die angst ging kijken, ik niet dood zou gaan en het aan zou kunnen. Dat ik dan niet nog meer klem kwam te zitten, maar juist bevrijd werd van belemmering.

En dit was altijd zo!! Dus…. mijn zegen heb je als je het aandurft om het leven te leven en je blokkades door te breken door middel van je liefdevolle aanwezigheid, ademhaling en kracht.

Je hebt het allemaal in je, doe het gewoon stap voor stap en vergeet niet adem te halen along the way.

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.