De beste Online Meditatie Cursus voor meer rust en energie

Geschreven door: Nick de Waard

Wil je graag beginnen met mediteren maar weet je niet hoe? Dan kan een meditatie cursus voor jou een goede optie zijn.

Maar wat maakt een meditatie cursus ook een goede cursus? Dat leg ik je uit in dit artikel. Ook leg ik uit wat de voordelen zijn van een meditatiecursus.

Kortom: als je opzoek bent naar een meditatie training of cursus, dan zit je hier goed!

online meditatie cursus info

Waarom zou je een meditatie cursus volgen?

Voor veel beginners kan meditatie een uitdaging zijn en daarom kan het volgen van een meditatie cursus een goede keuze zijn.

Een goede meditatie cursus geeft je de juiste begeleiding en benadering van meditatie waardoor leren mediteren een stuk gemakkelijker wordt. Daarnaast kan de cursus ook een stok achter de deur zijn om het mediteren ook vol te houden.

Mijn advies is om een cursus te volgen van iemand die opgeleid is in meditatie en het zelf ook veel beoefend. Mediteren leer je uiteindelijk het beste als je het in de praktijk brengt.

Wat zijn de voordelen van een mediteren cursus?

Er is in de loop der jaren veel onderzoek gedaan naar de voordelen van meditatie. Zo laat dit onderzoek zien dat mediteren al vele voordelen heeft. Maar ook het volgen van een leren mediteren cursus kan enkele voordelen met zich meebrengen. Ik heb er een aantal voor je opgesomd:

 • Krijg de juiste begeleiding: in een goede meditatie cursus krijg je de juiste begeleiding. Je wordt stap-voor-stap meegenomen is het proces van meditatie. Je krijgt de gelegenheid om te leren van een meditatie-instructeur die het meditatieve pad ook bewandeld. Deze instructeur kan je technieken, tips en praktische handvaten meegeven waarmee je aan de slag kunt gaan. Deze begeleiding helpt je om obstakels en misverstanden te overwinnen. Hierdoor kun je een solide basis leggen voor je meditatiebeoefening. 
 • Krijg verdieping in meditatie: wat maakt meditatie zo fijn is dat het jou voordelen biedt in het dagelijks leven. We mediteren omdat we meer rust willen, toch? Maar waar willen we de rust ervaren? Juist, in het dagelijks leven. Daarom wil je een mediteren cursus volgen dat verder gaat dan alleen het mediteren, want juist in het dagelijks leven komen we tegen uitdagingen aan waarin we graag rust en balans willen houden. Een goede meditatiecursus helpt je om meer verdieping in meditatie waardoor het je voordelen gaat bieden in het dagelijks leven.
 • Je houdt het langer vol: daarnaast zorgt een meditatie cursus er ook voor dat je het langer volhoudt. Dit komt omdat je een bepaalde toewijding hebt gegeven door de starten met een cursus en de kans is daardoor groter dat je het langer volhoudt. We zijn als mensen altijd bereid om iets af te maken als we ervoor betaald hebben. 
 • Krijg meer inzicht: een meditatiecursus kan de cursisten ook helpen om diepere inzichten te verkrijgen in zichzelf, hun gedachten, emoties en gedragspatronen. Door de begeleiding en structuur van de cursus kunnen deelnemers bewustzijn ontwikkelen en persoonlijke groei ervaren. Ze kunnen daardoor stress verminderen, hun concentratie verbeteren en mentaal sterker worden.
 • Mediteren wordt veel leuker: en tot slot is een meditatiecursus een mediteren om mediteren een stuk leuker te maken. We vinden iets leuker zodra we ons erin gaan verdiepen. Meditatie heeft een bepaalde diepgang waar veel mensen niet van af weten, maar zodra je deze diepgang snapt wordt het vanzelf leuker.

Een cursus mediteren is zeer aan te raden voor mensen die last hebben van chronische stress en altijd druk zijn in hun hoofd. Het is namelijk algemeen bekend dat de resultaten vanuit een meditatiecursus beter zijn dan dat je zelf gaat beginnen.

Heb je meer last van stress symptomen? Ontdek aan welke symptomen je stress kunt herkennen in dit artikel: Stress Symptomen.

vrouw is aan het mediteren

Wanneer is een meditatiecursus een goede cursus?

Uit eigen ervaring weet ik dat veel meditatiecursussen niet allemaal even goed zijn, helaas. Er zitten veel cursussen bij die (voor mij) heel zweverig zijn en totaal niet praktisch toepasbaar zijn, waardoor je er niks aan hebt. Daarom heb ik een aantal criteria opgesteld waaraan een goede meditatiecursus moet voldoen:

 • Doelgerichtheid: een goede meditatie training heeft duidelijke doelen en helpt je om dit voor jezelf helder te hebben. De cursus kan je helpen met het verminderen van chronische stress, het vergroten van je concentratievermogen, het bevorderen van emotionele veerkracht of het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn. Wat jouw doel ook is: een goede meditatiecursus helpt je daarbij.
 • Verschillende technieken: daarnaast is het voor een meditatie training natuurlijk belangrijk dat de verschillende meditatietechnieken leert. Voor de ene persoon is een bodyscan meditatie heel fijn, terwijl de ander juist een mantra-meditatie erg fijn vindt. Het gaat erom dat jij leert wat voor jou het prettigst is en een goede meditatiecursus helpt je daarbij. 
 • De juiste inhoud: we mogen beseffen dat meditatie doorgaat zodra we ons ogen opendoen. De beoefening van meditatie zelf is fantastisch, maar de meeste winst behalen we als we onze medietatie-beoefening kunnen doortrekken in het dagelijks leven. Een goede meditatie cursus helpt je op meditatie praktischer te maken voor het dagelijks leven.
 • Niet zweverig maar praktisch: een goede meditatiecursus biedt niet alleen theoretische kennis, maar stimuleert juist om meditatie zo praktisch mogelijk te maken. We hebben niet zoveel aan zweverige kennis, want uiteindelijk gaat het om meer rust in je hoofd en dat kunnen we alleen verkrijgen als we praktische stappen zetten.
 • De juiste meditatie-instructeur: de meditatie-instructeur is erg bepalend voor een goede meditatie training. Waarom? Omdat de instructeur vaak zijn of haar visie deelt over meditatie. De ene doet dat op een zweverige manier en de ander doet het op een praktische manier. Ik ben zelf meer van het praktische, ik hou niet zo van dat zweverige.

Je kunt voor jezelf deze bovenstaande punten hanteren als je aan de slag wilt gaan met een meditatiecursus.

Praktisch mediteren? Wat dacht je van gewoon in bed mediteren? Lees dan: mediteren in bed.

man heeft last van flauwvallen door stress

Kun je ook online een meditatie cursus volgen?

Tegenwoordig biedt het internet ons veel mogelijkheden. Zo kun je namelijk ook vanuit je eigen prettige omgeving aan de slag gaan met een online meditatiecursus.

Als je hier graag mee aan de slag wilt gaan dan kun je bijvoorbeeld ook mijn meditatiecursus volgen.

meditatie cursus

Ga leren mediteren met mijn online meditatiecursus

Ik ben gecertificeerd meditatieleraar en stresscoach en help vele mensen met stress- en angstklachten om te herstellen en een belangrijk punt van mijn methode is: meditatie.

Als we beseffen dat de meditatie doorgaat zodra we ons ogen weer opendoen (oftewel: meditatie kan een leefstijl zijn), dan kunnen we de juiste stappen maken naar meer rust in ons hoofd.

Alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan over meditatie heb ik verwerkt in een praktische cursus.

Mijn online meditatiecursus in het kort:

✓ Meest complete alles-in-één online meditatiecursus
✓ Je leert van een meditatie-expert waardoor je onnodige fouten voorkomt
✓ Je ontdekt alle ins-en-outs van meditatie en een bijbehorend ontspannen leven
✓ Na deze cursus weet jij alles over meditatie en kun je zelfstandig mediteren én zul je het ook volhouden

Als je benieuwd bent naar mijn meditatiecursus klik dan op de onderstaande knop voor alle informatie.

Veelgestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen.

Hoe kun je leren mediteren?

Om te leren mediteren, kun je verschillende benaderingen volgen:

 • Zoek een meditatiecursus of workshop waarin je de basisprincipes en technieken leert van een ervaren meditatie-instructeur.
 • Je kunt ook meditatie-apps gebruiken die begeleide meditaties aanbieden voor beginners. Of bijvoorbeeld wat meditaties doen op mijn YouTube Kanaal.
 • Daarnaast kun je ook starten met eenvoudige ademhalings- of mindfulnessoefeningen en dit geleidelijk opbouwen.
 • Het kan ook nuttig zijn om literatuur over meditatie te lezen om een dieper begrip te krijgen van de principes en filosofieën erachter.

Waar moet je aan denken tijdens mediteren?

Het beste is om nergens aan te denken tijdens het mediteren. Je kunt het beste je aandacht richten op het hier en nu. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende technieken om je aandacht op te richten. 

Is meditatie goed voor je?

Ja, meditatie heeft tal van voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Het kan stress verminderen, de concentratie verbeteren, de emotionele veerkracht vergroten, angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren en de algehele welzijn bevorderen. Verschillend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat meditatie diverse positieve effecten kan hebben op verschillende aspecten van het leven.

Leuk om kennis te maken!
Ik ben Nick de Waard, eigenaar van Nickdewaard.nl.

Ik help mensen met stress-, paniek- en burn-outklachten middels de Gouden Driehoek Methode.

Zelf heb ik jarenlang in een burn-out gezeten en last van angstklachten gehad. Gelukkig heb ik dankzij jarenlang veel zelfstudie, leren en vallen en opstaan kunnen herstellen. Alles wat ik geleerd heb, en nog leer, pas ik nu allemaal toe in mijn coaching en Stress & Angst Vrij Programma.

- Nick de Waard
Angst, stress en burn-out specialist en gediplomeerd Meditatieleraar

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.