Oorsuizen door stress ervaringen: lees hier de verhalen van anderen

Geschreven door: Nick de Waard

Met toestemming van cliënten heb ik een aantal ervaringen uitgewerkt van mensen die last hadden van oorsuizen door stress. Als oorsuizen het gevolg zijn van stress is er altijd een oplossing waardoor je kunt herstellen.

Door privacy redenen heb ik de foto’s weggelaten.

LET OP: Wat ik je alvast wil meegeven: dit zijn verhalen van anderen mensen. Ieder heeft een unieke situatie. Als jij angstig wordt van een bericht dat je hier leest: wees je er dan bewust van dat dit NIET jouw situatie, maar van iemand anders is. Het komt goed. 🙂

coach nick de waard

Oorsuizen ervaring van Max (32 jaar):

“Mijn naam is Max en de afgelopen tijd heb ik last gehad van oorsuizen. Het begon allemaal toen ik gestrest was vanwege mijn werk. Ik merkte dat ik moeite had om me te concentreren en dat ik me zorgen begon te maken over mijn prestaties. Op een dag, terwijl ik aan het werk was, merkte ik dat ik een vreemd geluid hoorde in mijn oren. Het leek op een constante piep en ik kon het niet negeren.

De volgende dagen werd het geluid luider en begon het mijn dagelijkse activiteiten negatief te beïnvloeden. Ik had moeite om te slapen en mijn gedachten leken constant geobsedeerd te zijn door het geluid. Ik raakte gefrustreerd en wanhopig en wist niet goed wat ik moest doen.

Toen kwam ik bij Nick op z’n website terecht en zag ik het artikel over oorsuizen door stress en ik herkende me gelijk in zijn verhaal. Ik besloot vervolgens om contact op te nemen en na de eerste kennismaking had ik gelijk het idee dat Nick mij goed kon helpen.

Nick gaf me verschillende technieken om te ontspannen, zoals meditatie, loslaten en leven vanuit acceptatie. Hij adviseerde me ook om mijn stressfactoren aan te pakken en gaf me inzicht in mijn gedrag.

Naarmate ik meer ontspannen werd, merkte ik dat het geluid in mijn oren geleidelijk afnam. Ik begon te leren hoe ik mijn stress kon verminderen en mijn gedachten kon kalmeren. Het oorsuizen is niet helemaal verdwenen, maar het is wel veel minder aanwezig dan voorheen. Ik weet nu dat ik mijn leven niet hoef te laten beheersen door mijn oorsuizen en dat er manieren zijn om ermee om te gaan.”

oorsuizen door stress ervaringen

De oorsuizen door stress ervaring van Josja (28 jaar)

“Ik kan me nog goed herinneren hoe mijn leven eruit zag toen ik voor het eerst begon te merken dat ik last had van stress en oorsuizen. Ik werkte lange dagen op kantoor, had veel verantwoordelijkheden en stond altijd onder hoge druk om deadlines te halen en resultaten te leveren. Ik dacht dat ik wel om kon gaan met de stress, maar na verloop van tijd begon ik steeds meer te merken dat ik me niet goed voelde. Ik was altijd moe, had een druk op mijn borst door stress, had moeite om me te concentreren en mijn oren suisden voortdurend.

Op een gegeven moment besloot ik om hulp te zoeken en contact op te nemen met Nick. Ik kreeg te horen dat mijn oorsuizen waarschijnlijk veroorzaakt werd door stress, en dat ik mijn levensstijl moest aanpassen om te herstellen. Het was niet makkelijk om te horen, maar ik wist dat ik iets moest veranderen om weer gezond te worden.

Ik begon met het verminderen van mijn werkuren en het vinden van manieren om te ontspannen. Ik nam yogalessen, begon te mediteren en leerde hoe ik mijn ademhaling kon beheersen om mijn stressniveau te verlagen. Ik ging ook mijn stressfactoren aanpakken zoals we dat besproken hadden in onze gesprekken.

Na een paar maanden begon ik een verschil te merken. Mijn oorsuizen begonnen af te nemen en mijn energie en concentratievermogen ging steeds beter. Ik voelde me weer meer mezelf, en merkte dat ik meer genoot van de kleine dingen in het leven. Daarom is het zo belangrijk om er mee aan de slag te gaan, want het kan allemaal weer goed komen.

paniekaanval ervaringen in de natuur

Het verhaal van David (48 jaar):

“Tijdens een heftige periode in mijn leven had ik last van chronische stress. Het gevolg van deze chronische stress was dat ik na verloop van tijd last kreeg van oorsuizen. Ik had een vervelende piep in mijn oren dat minder werd als ik meer ontspannen was. 

Ik vond deze piep beangstigend en eng en ging opzoek naar een oplossing. Ik kwam op Nick z’n website uit en nam contact op. Hij vertelde me dat de oorsuizen waarschijnlijk door stress kwamen en dat het goed was om met mijn stressfactoren aan de slag te gaan. We hebben een ontspanplan gemaakt, heel veel gepraat en ontdekt waardoor ik stress ervaarde. Door elke dag weer een stapje te zetten kon ik uiteindelijk herstellen en heb ik nu al een aantal maanden geen last meer. Het is nog wel aanwezig, maar heel lichtjes.

Ik voel me beter dan ooit en dat geeft een heel fijn gevoel.”

paniekaanvallen ervaringen op het strand

De oorsuizen door stress ervaring Josse (32):

“Tijdens een lastige periode van mijn leven waarbij ik veel stress ervaarde kreeg ik op een gegeven moment ook last van oorsuizen door stress. Ik wist in eerste instantie niet wat dit was en ging naar de dokter. Hij kon niet zoveel zien dus het was waarschijnlijk stress gerelateerd.

Toen ik bij Nick kwam bevestigde hij wat de dokter zei: het komt door stress. Naast dat ik last had van deze oorsuizen had ik ook last van chronisch hyperventileren.

Uiteindelijk besloot ik om samen met Nick aan de slag te gaan om mijn stresslevel te verlagen.

Ik ben blij dat Nick er voor mij was in die periode. Hij gaf me veel vertrouwen, is erg direct en bracht een dosis positiviteit met zich mee. Uiteindelijk voel ik me nu een stuk beter en zijn de suizen weg, dat geeft me een erg rustig en fijn gevoel.”

paniekaanval ervaring van joost

De ervaring van Anneke (52 jaar):

Een paar maanden geleden werd ik wakker met een vervelende pieptoon in mijn oren die de hele dag aanhield. Ik maakte me er niet al te druk over, het zou vast wel vanzelf weggaan, dacht ik. Maar de volgende dag was het er nog steeds, en de dag daarna ook. Ik raakte er gestrest van en begon mezelf zorgen te maken dat er iets ernstig mis was met mijn gehoor.

Ik merkte dat ik last kreeg van angsten en allerlei vervelende gedachten en geheugenverlies door alle stress. Daarom werd het tijd om hulp te zoeken.

Op een dag wees een vriendin mij op het feit dat mijn oorsuizen wel eens veroorzaakt zouden kunnen worden door stress. Ik had hier eerder nog niet aan gedacht. Ik ging na over wat er de laatste tijd allemaal was gebeurd. Ik realiseerde me dat er inderdaad veel stressfactoren in mijn leven waren die ik niet goed had aangepakt.

Uiteindelijk besloot ik om met Nick als mijn coach dit aan te pakken. Hij leerde me dat het belangrijk was dat ik m’n grenzen ging stellen en meer voor mezelf ging zorgen. Ook gingen we ontdekken wat er nog meer nodig was om te herstellen. In mijn geval was dat om vaker te gaan mediteren en meer voor mezelf te kiezen.

Door de ontspanning zakte te oorsuizen ook steeds meer weg. Nick is een fijne coach die je meeneemt op weg naar jezelf.

rustig blijven

Oorsuizen door stress waren een leerproces Analia (50 jaar):

“De afgelopen jaren had ik af en toe last van oorsuizen, tot het een keer heel erg sterk werd en ik angstig werd. Ik stond in de rij bij de kassa om mijn boodschappen af te rekenen en ik werd plotseling heel angstig. Ik kreeg een harde piep in m’n oren en schrok hier van. 

Ik begon me af te vragen wat er nu toch mis was met me en begon te gaan zoeken naar antwoorden. Via een vriendin kwam ik op de website van Nick terecht en daar voelde ik gelijk herkenning. Uiteindelijk besloot ik contact op te nemen en het klikte gelijk. 

Om een lang verhaal kort te maken: de oorsuizen hebben mij heel veel geleerd. Om dichter bij mezelf te blijven, meer rust te nemen, meer mijn grenzen aan te geven en meer in balans te blijven en meer van mijzelf te houden. Het was super waardevol en doordat de oorsuizen door stress kwamen, heb ik het weer kunnen oplossen en mega veel geleerd. Daar ben ik Nick erg dankbaar voor.”

paniekaanval ervaring van anja foto bloem

Ook jouw oorsuizen door stress genezen?

Ik ben enorm dankbaar dat ik al deze mooie mensen heb mogen helpen om middels meer ontspanning en innerlijke groei hun oorsuizen door stress te kunnen genezen. Het herstelproces is voor iedereen anders. Maar, als je oorsuizen door stress ontstaan, dan kun je er weer van herstellen.

Wil je weten hoe je oorsuizen door stress kunt genezen? Lees dan: Oorsuizen door stress genezen

Leuk om kennis te maken!
Ik ben Nick de Waard, eigenaar van Nickdewaard.nl.

Ik help mensen met stress-, paniek- en burn-outklachten middels de Gouden Driehoek Methode.

Zelf heb ik jarenlang in een burn-out gezeten en last van angstklachten gehad. Gelukkig heb ik dankzij jarenlang veel zelfstudie, leren en vallen en opstaan kunnen herstellen. Alles wat ik geleerd heb, en nog leer, pas ik nu allemaal toe in mijn coaching en online programma's.

- Nick de Waard
Angst, stress en burn-out specialist en gediplomeerd Meditatieleraar

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.