Paniekaanval ervaringen: lees hier de ervaringen van anderen

Geschreven door: Nick de Waard

Met toestemming van een aantal van mijn cliënten heb ik de paniekaanval ervaringen van hun uit mogen werken en deze online gezet. Op deze manier hoop ik dat jij als lezer beseft dat je niet de enige bent en dat er absoluut een uitweg is.

Door privacy redenen heb ik de foto’s weggelaten.

LET OP: Wat ik je alvast wil meegeven: dit zijn verhalen van anderen mensen. Ieder heeft een unieke situatie. Als jij angstig wordt van een bericht dat je hier leest: wees je er dan bewust van dat dit NIET jouw situatie, maar van iemand anders is. Het komt goed. 🙂

paniekaanval ervaringen

Paniekaanval ervaringen van Anne (26 jaar):

“Toen ik voor het eerst mijn eerste paniekaanval ervaarde wist ik niet wat me overkwam. Ik werd ijskoud van binnen en was heel erg duizelig. Ik had het idee dat alle muren op me afkwamen en dat ik gek zou worden. De angst werd steeds erger omdat ik geen idee had wat me overkwam. Snel probeerde ik een stoel vast te pakken zodat ik niet ging flauwvallen.

Ik was heel erg kortademig en had last van ademhalingsproblemen door de stress. Het ging allemaal zo snel. Vervolgens liep ik naar de kraan en nam een slokje water. Daarna belde ik mijn ouders op om te vertellen hoe ik me voelde, toen nam de paniekaanval al een beetje af. Zij wisten niet wat ik ervaarde, omdat ze het niet kende. Na een paar minuten nam de grootste angst gelukkig af. Ik was doodop en ging in bed liggen.

De dagen daarna ging ik naar de huisarts en die vertelde me dat ik last had van paniekaanvallen. Ik kreeg een medicijn en dat hielp wel een beetje. Ik zocht verder naar iemand die me kon leren hoe ik hier van af kon komen en toen kwam ik bij Nick.

Na het eerste gesprek met Nick begon ik al te huilen en mannnnn wat was dat fijn!! Ik voelde zoveel herkenning en vertrouwen vanuit hem dat ik niet eerder heb ervaren. Hij weet alles een positieve draai te brengen en dat gaf me zoveel meer rust en minder angst.

Uiteindelijk ben ik een mooi traject in gegaan waarbij ik eerst bij hem kwam voor mijn paniekaanvallen en eindigden met het vinden van mijn purpose in dit leven toen ik me weer beter voelde. Het is zo mooi dat Nick snel de kern kan zien en dat hij je altijd het vertrouwen geeft dat je het kan. Want je kan ook!!”

paniekaanval ervaringen anne

De paniekaanval ervaringen van Kaj (39 jaar)

“Al ongeveer 8 jaar heb ik last van af en toe paniekaanvallen, maar de laatste paar maanden zijn mijn paniekaanval ervaringen weer erg heftig. Ik weet nog goed dat ik aan het werk was toen ik opstond van mijn stoel en in ene mega hartkloppingen en stress kreeg. Ook werd ik kortademig en heel bang. Geen idee wat me overkwam en dat maakte me alleen nog maar angstiger.

Ik was in totale paniek en ging op mijn bed liggen. Ik probeerde mezelf rustiger te krijgen en dat hielp gelukkig wel een beetje. Ik besloot uiteindelijk dat het nu eens klaar moest zijn met die paniekaanvallen. En ik geloof er wel in dat als je ergens klaar voor bent, de juiste mensen op je pad komen.

In mijn geval kwam de coaching van Nick op mijn pad en wouw wat heeft dat veel goeds gedaan! Ik had elke twee weken een gesprek met Nick en tussendoor kreeg ik ook nog wat tips en hadden we contact. Hij kan op een hele gemakkelijke manier uitleggen wat er allemaal gebeurd als je paniek ervaart. Doordat het zo gemakkelijk is, geeft het ook vertrouwen. Het is allemaal niet zo erg, als je snapt wat er gebeurt.

Ook werd ik af en toe wel flink geconfronteerd met het feit dat ik veel meer rust moest nemen. Daarom heb ik een aantal dingen in mijn leven ook moeten veranderen. Ik ben nu veel relaxter en ook gelukkiger. We zijn nog niet klaar, omdat ik nu een stap verder wil ik mijn groei.”

paniekaanval ervaringen in de natuur

Het verhaal van Margriet (32 jaar):

“Toen ik net moeder was geworden kreeg ik ongeveer 4 maanden daarna mijn eerste paniekaanval. Het was erg heftig. Mijn paniekaanval gebeurde plotseling terwijl ik met een vriendin aan het praten was. Ik werd in ene heel erg duizelig en kreeg last van een verhoogde hartslag en een enorme druk op mijn borst. Ik voelde ook tintelingen in mijn handen, armen benen en gezicht.

Ik dacht letterlijk dat ik dood ging. Mijn vriendin belde vervolgens de ambulance en zij waren en binnen een half uur. Ze zagen direct al dat ik een paniekaanval had. De dagen daarna waren nog steeds heftig en ik had bijna dagelijks paniekaanvallen waardoor ik vaak de ambulance belde.

Ik was ook constant bang dat er weer een paniekaanval zou komen.

Ik merkte dat ik meer inzicht zocht in wat ik nu eigenlijk moest doen om deze paniekaanvallen te stoppen. Mijn huisarts kwam met medicijnen maar daar moest ik niks van hebben. Niet veel later kwam mijn zus om eens met Nick te gaan praten. Ze dacht namelijk dat ik in een surmenage fase zat.

Nick leerde mij dat mijn paniekaanvallen een gevolg waren van een periode van teveel stress. Ik leerde dat mijn zwangerschapsperiode een mooie periode was, maar ook een periode van veel stress. En een aantal maanden later kwam al die stress eruit en kreeg ik last van paniek. Doordat ik eindelijk begreep wat er gebeurde nam dat al een hoop angst weg.

De gesprekken met Nick waren erg prettig. Hij kon mij inzicht geven in wat er gebeurde in mijn lichaam. Ik heb ook geleerd dat ik een andere leefstijl moest hanteren om te kunnen herstellen van mijn paniekaanvallen. Ik ben zo dankbaar dat ik de gesprekken ben aangegaan. Het was niet altijd gemakkelijk, maar voel me nu zoveel sterker en beter!”

paniekaanvallen ervaringen op het strand

De paniekaanval ervaringen van Joost (22):

“Ik worstelde heel erg heel erg met het afstuderen van mijn opleiding. Ik merkte dat ik elke keer gestrest raakte als ik weer aan de gang ging. Ik had mega veel faalangst en daardoor was het afstudeertraject echt verschrikkelijk.

Op een gegeven moment had ik 3 dagen achter elkaar moeten spugen van de stress. Ik voelde me zo leeg van binnen. Ook sliep ik drie dagen niet. Veel koppijn en 3 kilo afgevallen. Ik was zo bang dat ik mijn scriptie niet ging halen en in een donker gat viel.

Gelukkig was Nick er in die periode om mij te helpen en te ondersteunen. Elke week hadden we een gesprek en tussendoor kon ik hem ook mailen. Hij gaf me veel vertrouwen en positiviteit dat me echt heeft geholpen. Ook leerde ik hoe ik kon omgaan met angst en paniek. Denk echt dat het zonder Nick zijn hulp veel zwaarder was.

Uiteindelijk m’n scriptie kunnen inleveren en al grote stappen kunnen maken in mijn zelfvertrouwen. Ook mediteer ik elke dag, nooit gedacht dat het iets voor mij was, maar helpt me echt om rustiger te blijven.”

paniekaanval ervaring van joost

De ervaring van Ariane (52 jaar):

“Ik was aan het werk met een cliënt en in ene begon mijn hand te trillen en te tintelen. Ik doe pedicure dus ik moest mijn werk stoppen. Ik vroeg aan mijn cliënt dat ik naar huis moest want ik voelde me niet goed.

In de auto terug naar huis was ik heel erg wazig en vaag in m’n hoofd. Had een beetje zo’n wattenhoofd en enorm last van spierspanningen door alle stress. Uiteindelijk veilig thuis gekomen, maar toen begon het ergste. Alles was aan het draaien en had het gevoel dat ik alle kanten opging. Ik raakte in paniek en belde snel de huisarts. Die zij dat ik een paniekaanval had en dat ik even rustig moest gaan liggen. Dat deed ik ook en uiteindelijk zakte het weer af.

De dagen daarna was ik heel erg bang dat er weer een paniekaanval zou komen. Ik besloot om naar mijn huisarts te gaan en hij gaf aan dat ik wat meer rust moest nemen. De tijd daarna ging ik minder werken en minder naar familie enzo, maar ze kwamen elke keer weer terug die paniekaanvallen.

Ik wilde antwoorden dus ging googlen. Toen kwam ik Nick tegen en hij sprak me gelijk erg aan met zijn methode. Ik besloot om een eerste kennismakingsgesprek in te plannen en tijdens het eerste gesprek was ik al in tranen. Hij wist precies te vertellen wat ik nodig had en gaf me gelijk het vertrouwen dat ik niet gek werd. Ik dacht echt dat ik gek zou worden.

De maanden daarna zijn we allemaal dingen gaan aanpakken in mijn leven. Uiteindelijk was het grootste ding dat ik nu gestopt ben als pedicure omdat dat gewoon niet goed bij mij past en heb heel veel geleerd over mijn denkpatronen, gedachten en mezelf. Ben heel blij met de gesprekken die we hebben gehad. Ik neem ze de rest van m’n leven mee.”

rustig blijven

Het bijzondere verhaal van Anja (50 jaar):

“Het afgelopen jaar had ik veel last van paniekaanvallen. Mijn eerste paniekaanval was bij de kassa in de supermarkt. Ik werd duizelig, had oorsuizen, koud en warm tegelijk en had een enorm onrustig gevoel in m’n lichaam. Ik begon te zweten en liep gelijk de supermarkt uit naar huis. De terugweg kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet wel dat ik thuis kwam dat ik in ene helemaal vol met angst zat.

Ik was in totale paniek en het leek wel alsof er geen uitweg was. De huisarts kwam langs en die zag dat ik in paniek was. Met zijn aanwezigheid werd ik al wat rustiger. Hij gaf me wat medicijnen en daardoor werd het minder.

De dagen daarna ging ik op internet kijken wat dat nou is paniekaanvallen. En toen kwam ik op Nick z’n website en daar resoneerde ik enorm mee.

Hoe gek het soms ook kan lopen want een aantal maanden geleden ben ik gestart met Nick als mijn coach. En ik heb daar zeker geen spijt van! Op dit moment hebben we nog elke week gesprekken.

Nick neemt je mee in het innerlijke proces en hoe dat je gaat helpen bij een ontspannen leven. Omdat ik in een moeilijke periode zit van mijn leven met veel paniekaanvallen heb ik de coaching gesprekken doorgezet.

Hij heeft een eigen manier van begeleiding en het contact voelt gelijkwaardig, dat vind ik heel fijn. Nick is in staat om in alle rust en wijsheid mij in mijn tempo te brengen naar meer innerlijke rust. Dit proces gaat bij mij met vallen en opstaan maar langzamerhand kom ik meer uit mijn hoofd en meer in mijn hart. Ik weet nu dat het proces alleen vanuit vertrouwen, liefde en rust kan plaatsvinden en dat daar de sleutel ligt voor mij om van de paniekaanvallen af te komen.”

paniekaanval ervaring van anja foto bloem

Samen jouw paniekaanvallen oplossen?

Ik ben heel dankbaar en blij voor de bovenstaande cliënten. Ik hoop dat deze paniekaanval ervaringen jou weer goede moed heeft gegeven: want er is een uitweg, ook voor jou!

Door toewijding, positiviteit, de juiste kennis en een beetje doorzettingsvermogen hebben de bovenstaande mensen uiteindelijk mooie resultaten kunnen behalen en hun paniekaanvallen kunnen stoppen.

Het veranderen van je leefstijl is een flinke transformatie en ik kan je hier goed bij helpen. Als je wilt, kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen op mijn contactpagina. Stuur me gewoon even een berichtje, dan neem ik contact met je op.

Leuk om kennis te maken!
Ik ben Nick de Waard, eigenaar van Nickdewaard.nl.

Ik help mensen met stress-, paniek- en burn-outklachten middels de Gouden Driehoek Methode.

Zelf heb ik jarenlang in een burn-out gezeten en last van angstklachten gehad. Gelukkig heb ik dankzij jarenlang veel zelfstudie, leren en vallen en opstaan kunnen herstellen. Alles wat ik geleerd heb, en nog leer, pas ik nu allemaal toe in mijn coaching en online programma's.

- Nick de Waard
Angst, stress en burn-out specialist en gediplomeerd Meditatieleraar

Bijna klaar. Vul onderstaande gegevens in en ontvang direct het e-book!

Gelukt! Je wordt nu doorgestuurd.